Ministri Ismaili vizitoi repartin e Mjekimit të ri Intensiv Qendor në QKUK

Ministri Ismaili vizitoi repartin e Mjekimit të ri Intensiv Qendor në QKUK

Ministri Ismaili tha se Ministria e Shëndetësisë do të krijojë mundësi për punësimin e mjekëve dhe infermierëve të pa punë, ndërsa sektori shëndetësor ka nevojë për investime qeveritare në infrastrukturën shëndetësore

Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, Uran Ismaili, i shoqëruar nga ushtruesi i detyrës së drejtorit ekzekutiv i SHSKUK-së, dr. Basri Sejdiu dhe përfaqësues të TIKA-s turke, qëndroi sot në repartin e ri të Mjekimit Intensiv Qendor të QKUK-së për të parë nga afër finalizimin e punimeve për hapjen e këtij reparti në QKUK.

Gjatë kësaj vizite në këtë shërbim, Ministri Ismaili tha se Ministria e Shëndetësisë është e përkushtuar dhe do të krijojë mundësi për punësimin e mjekëve dhe infermierëve për të cilët sektori i shëndetësise ka shumë nevojë me qëllim të ofrimit të shërbimeve shëndetësore profesionale në kohë.

Ministri Ismaili theksoi se sektori shëndetësor ka nevojë për investime qeveritare në infrastrukturën shëndetësore, investimet e tilla si kjo e TIKA’së janë të mirëseardhura dhe ngrisin kapacitetet ofruese të shërbimeve nga QKUK.

Gjatë vizitës në repartin e rinovuar të Mjekimit Intensiv Qendor, Ministri Ismaili u njoftua nga përfaqësuesit e TIKA-s që është financuese e projektit për Mjekimin Intensiv Qendor të ri me ecurinë e punimeve të kryera aty, të cilët po shkojnë drejt finalizimit, duke krijuar kushte shumë më të mira për pacientët që do të kenë nevojë për kujdes intensiv në të ardhmen.

KOMENTE