Ministri Ismaili merr mbështetjen e Kroacisë për reforma në shëndetësi

Ministri Ismaili merr mbështetjen e Kroacisë për reforma në shëndetësi

Ministri i Shëndetësisë, Uran Ismaili, gjatë vizitës së tij zyrtare në Zagreb, është pritur sot nga ministri i Shëndetësisë së Kroacisë, Milan Kujundzic.

Ismaili dhe Kujundzic diskutuan për forcimin e bashkëpunimit mes dy vendeve në fushën e shëndetësisë, në veçanti rreth ndihmës që ky shtet mund t’i jap Kosovës në misionin për ndryshimin e gjendjes në sektorin shëndetësor.

Në këtë takim, Ismaili falënderoi ministrin Kujundzic për gatishmërinë e shtetit kroat për të ndihmuar në këtë proces.

“Kroacia është dëshmuar me dekada si mike e Kosovës, si dhe një ndër vendet më stabile dhe zhvillimore në rajon. Prandaj, edhe ne sot jemi këtu që të forcojmë bashkëpunimin dhe të kërkojmë mbështetjen e shtetit tuaj në misionin tonë për të ndryshuar gjendjen në shëndetësinë kosovare”, tha Ismaili.

Në këtë aspekt, ministri kroat ka thënë se Kroacia do të jetë afër Kosovës edhe në këtë mision të rëndësishëm, duke e ofruar ndihmën e saj në të gjitha format e nevojshme.

“Nuk ka nevojë që të përmendi gatishmërinë e Kroacisë për të ofruar ndihmën e saj edhe në sektorin shëndetësor. Ne kemi shërbime shumë cilësore në Kroaci dhe në ditët dhe javët në vazhdim ekipet tona do të ulen dhe do të konkretizojnë bashkëpunimin mes vendeve tona ”, tha ai.

Ndihma në funksionalizimin e Fondit të Sigurimeve Shëndetësore, edukimi i vazhdueshëm i profesionistëve shëndetësor, trajtimi i qytetarëve të Kosovës nëpër spitalet kroate, lehtësimet në pajisje me viza për qëllime mjekësore dhe trajnimet e ndryshme të ekspertëve kroat për profesionistët shëndetësor të Kosovës, ishin pikat në të cilat parimisht të dy ministrat u pajtuan që Kroacia do të filloj të ndihmojë Kosovën.

Ministri Ismaili dhe drejtori i Fondit të Sigurimeve Shëndetësore të Kosovës, Fatmir Plakiqi, gjatë ditës janë pritur nga ushtruesi i detyrës së drejtorit të Fondit kroat, Lucian Vukelic.

Edhe në këtë takim, zyrtarët e Fondit të Sigurimeve Shëndetësore të Kroacisë shprehën gatishmërinë e tyre që të vënë në dispozicion të gjithë përvojën dhe infrastrukturën e tyre për të ndihmuar Kosovën në këtë mision.

KOMENTE