Mesazh për të gjallët!

Mesazh për të gjallët!

Një portret i luftëtarit duke bartur në shpinë shokun gjatë luftës së Ushtrisë Çlirimtare vlen sa dhjetëra libra të shkruara për shenjtërinë që kishin luftëtarët për luftën dhe idealin e tyre.

Nga Izmi Zeka

Ky portret flet shumë për sakrificën e djemve tanë gjatë luftës por është edhe mesazh për gjithë neve të gjallëve që luftën e shenjtë mos ta keqpërdorim por ta ruajmë si sytë e ballit.

Për mua ky portret është biblik.

Prandaj sot ne të gjallët jetojmë mbi sakrificën e tyre, idealin e tyre dhe rezistencën deri në flijim për një shtet të lirë dhe demokratik.

luftëtarit duke bartur në shpinë luftëtarin e plagosur ka diçka te veçantë e që ndoshta as edhe syri ynë nuk e sheh mjaftueshëm.

Ky Portret në fjalë është mesazh për bashkëluftëtarët ashtu si e deshën lirinë luftëtarët e UCK-së.

Prandaj mos keqpërdorni luftën ju të gjallët, as mos e përdorni për interesa të ngushta. UCK-ja nuk ka nevojë për mbrojtje, as edhe për zhurmë sepse ajo ka bërë historinë mijëvjeçare dhe mbrohet nga historia e saj.

Portreti i luftëtarit duke bartur të plagosurin paraqet,humanizmin, idealin, ringjalljen, kujdesin e mbi të gjitha rrugën e vështirë që kaluam deri sa erdhëm këtu.

Andaj mos luani me çlirimtarët ju njerëzit që po shtirreni si të ditur.

 

Ky artikull nuk pasqyron qëndrim editorial të redaksisë! Për më tepër, ju lutem lexoni kushtet e përdorimit.

KOMENTE