Krijoni shprehi, një gotë ujë para gjumit

Krijoni shprehi, një gotë ujë para gjumit

Është krjuar një shprehi apo mit që saherë shkojmë në gjumë dikush na sygjeron ta kemi gotën me ujë me vete. Disa japin arsye për këtë rekomandim, ndërsa disa jo.

Por një kardiolog thotë se forca e gravitetit mban ujin në pjesën e poshtme të trupit kur qëndron në këmbë, zakonisht këmbët fryhen gjatë ditës. Pjesa e trupit që ka për detyrë të largojë ujin nga trupi ynë janë veshkat.

Pirja e ujit në një moment të caktuar gjatë ditës maksimizon efektivitetin e tij në trup:

Pirja e dy gotave ujë pas zgjimit, ndihmon dhe nxit aktivizimin e organeve të brendshme;

Pirja e një gote ujë 30 minuta para ngrënies, ndihmon tretjen;

Pirja e një gote uji para se të bëni banjë ndihmon në uljen e tensionit të gjakut;

Pirja e një gote uji para se të shkoni në shtrat ndihmon për të shmangur një atak në zemër.

 

KOMENTE