Menaxhoni hipertensionin me tri kivi në ditë

Menaxhoni hipertensionin me tri kivi në ditë

Hipertensioni është, ndoshta, ndër çrregullimet më të zakonshme të shoqërisë moderne dhe perëndimore, të pasur dhe të industrializuar.

Shumë yndyrë, shumë sheqer, shumë alkool, mishi shumë i kuq, pak perime dhe pak stërvitje. Në dimër, gjërat përkeqësohen edhe më tej për shkak të ftohtit, i cili ngushton enët e gjakut dhe pastaj gjaku e ka më të vështirë për të qarkulluar.

Por, nga American Heart Association Orlando, vijnë lajme që mund të jetë shumë të rëndësishme për ata që vuajnë nga hipertensioni: me tre kivi në ditë duket se ju jeni në gjendje për të ulur natyrshëm nivelet e presionit në gjak.

Por pse kivit e kanë këtë efekt në presion?

Hulumtuesit që zhvilluan studimin pohojnë se prania e luteinës, një antioksidant i fuqishëm natyror që mbron edhe sytë dhe shëndetin e syrit, dhe magnezit (400 mg për çdo 100 g fruta) janë përbërësit e fshehtë të këtij rezultati.

Megjithatë, nuk i kushton asgjë atyre që vuajnë nga hipertensioni për të integruar konsumin e kivit në dietën e tyre, pasi është një fryt i shijshëm dhe sigurisht që nuk është një sakrificë për ta ngrënë.

KOMENTE