Me shkas, dëftesat: A po e paraqesin Kosovën si pjesë të Serbisë?!

Me shkas, dëftesat: A po e paraqesin Kosovën si pjesë të Serbisë?!

Sa herë që vjen fundi i vitit mësimor, nuk mund të qëndroj indiferent ndaj përdorimit të dokumentacionit, përkatësisht dëftesave të cilat po i përdorim me vite të tëra në shkollat tona.

Nga: Ismet Azizi

Dëftesat të cilat sipas përbërjes së tyre paraqesin se Kosova është pjesë e Srbisë. Së paku unë e shohë kështu.

Ky dizajn i dëftesave është përdorur që nga administrata e UNMIK-ut, dhe për çudi përgjegjësve në ministrinë e Arsimit nuk iu shkoi mendja sa çfarë do të thotë një dizajn i tillë.

Mendoj se në këtë rast hijesimi i kufirit të Kosovë është i dukshëm, pikërisht me kufijtë e shteteve që e kanë pranuar pavarësinë e Kosovës. Ndërsa kufiri me Serbinë, pothuajse nuk shihet, fare. Në fakt del se Kosova është pjesë e Serbisë.

Është koha, nëse nuk është vonë këto dëftesa, përkatësisht dokumentacioni shkollor të përtërihet dhe të gjendet një dizajn çfarë i përket realitetit, i cili në sfond të paraqes pavarësisë së shtetit të Kosovës.

/Autori është mësimdhënës i gjeografisë/

Ky artikull nuk pasqyron qëndrim editorial të redaksisë! Për më tepër, ju lutem lexoni kushtet e përdorimit.

KOMENTE