Me rrush kundër depresionin

Specialistë të ushqimi kanë deklaruar se përdorimi i rregullt i rrushit mund të parandaloj shqetësimet në tru dhe depresionin.
Sipas tyre mungesa e potenciumit, e të cilën e ka rrushi, shkakton probleme në tru dhe depresion. Ata konsiderojnë që personat e moshuar që konsumojnë pak fruta dhe perime mund preken më shpejt nga problemet mendore.

Në mjekësinë kineze rrushi përdorej për pastrimin e gjakut. Kinezët besonin se rrushi forcon kockat tha se perëndimorët e përdornin rrushin për përmirësimin e arterozës dhe reumatizmës.

Lëngu i rrushit ka efekte pozitive tek sëmundjet e mëlçisë si “Jarkani” dhe “Hepatiti”. I njëjti ul tensionin e gjakut.

KOMENTE