Më në fund e kemi lajmin e mirë, zyrtarisht kemi personin e parë të shëruar nga COVID-19

Më në fund e kemi lajmin e mirë, zyrtarisht kemi personin e parë të shëruar nga COVID-19

Ministri në detyrë i Ministrisë së Shëndetësisë, Arben Vitia ka bërë me dije se më në fund e kemi lajmin e mirë. “Njëri nga pacientët edhe pas testimit të dytë ka dalur NEGATIV. Sipas rekomandimeve të OBSh kur kemi dy mostra negative të një personi me një ditē distancë kohore, tregojnë shërimin nga COVID-19”, ka thënë ai.

Përndryshe, minsitri Vitia ka thënë se sot në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar 89 persona nga të cilet 8 kanë rezultuar pozitiv. Megjithatë më në fund e kemi lajmin e mirë. Njëri nga pacientët edhe pas testimit të dytë ka dalur NEGATIV. Sipas rekomandimeve të OBSh kur kemi dy mostra negative të një personi me një ditē distancë kohore, tregojnë shërimin nga COVID-19.

“Zyrtarisht kemi personin e parë të shëruar nga COVID-19 në Republikën e Kosovës. Faleminderit personelit shëndetësor në Klinikën Infektive dhe të gjithë mantilbardhëve në institucionet shëndetësore në Kosovë. T’i ndihmojmë personelit shëndetësor”, ka thënë Vitia.

KOMENTE