Me nderimin ndaj martirëve të pushkatuar në Remnik mbajmë të gjallë kujtimin për sakrificën shqiptare ndër breza

Me nderimin ndaj martirëve të pushkatuar në Remnik mbajmë të gjallë kujtimin për sakrificën shqiptare ndër breza

Në shenjë nderimi për martirët e pushkatuan më 1942, në Remnik të Vitisë, sot përurorhet busti i udhëheqësit atdhetar të asaj kohe, dëshmorit Selim Sejdiu dhe bashkëveprimtarëve të tij.

Me këtë rast, kryeministri në dorëheqje, Ramush Haradinaj ka shkruar në profilin e tij, se me nderimin ndaj martirëve të pushkatuar në Remnik të Vitisë, më 1942, mbajmë të gjallë kujtimin për sakrificën shqiptare ndër breza.

Ja postim i i tij:

Përpjekjet për të drejtën e shqiptarëve në kohështrirje të ndryshme kanë njohur burra trima, luftëtarë e udhëheqës largpamës, të cilët me qëndresën e tyre ruajten nderin e atdheut.

Me nderimin ndaj martirëve të pushkatuar në Remnik të Vitisë, më 1942, mbajmë të gjallë kujtimin për sakrificën shqiptare ndër breza.

Sot, në shenjë respekti për veprën e tyre kulmore për liri e bashkim, Remniku përuron bustin e udhëheqësit atdhetar të asaj kohe, dëshmorit Selim Sejdiu, dhe bashkëveprimtarëve të tij.

Lavdi të gjithë të rënëve, që u flijuan në çdo periudhë të historisë kombëtare.

RH

KOMENTE