Me limon mund ta luftoni aneminë!

Me limon mund ta luftoni aneminë!

Anemia me mungesë hekuri është mjaft e zakonshme. Dhe kjo ndodh kur nuk merrni hekur të mjaftueshëm nga ushqimet që hani.

Limonët përmbajnë pak hekur, por ato kryesisht parandalojnë aneminë duke përmirësuar marrjen tuaj të hekurit nga ushqimet bimore.

Zorrët e marrin hekurin nga mishi i pulës dhe i peshkut (i njohur si hekuri heme) shumë lehtë, ndërsa hekuri nga burimet bimore (hekuri jo-heme) jo aq lehtë.

Sidoqoftë, kjo mund të përmirësohet duke konsumuar vitaminë C dhe acid citrik.

Për shkak se limonët përmbajnë të dyja edhe vitaminën C edhe acidin citrik, ato mund të mbrojnë kundër anemisë duke siguruar që ju të merrni sa më shumë hekur të jetë e mundur nga dieta juaj.

KOMENTE