Me banana kundër kokëdhimbjes!

Shkaku kryesor i nje dhimbje koke janë dehidratimi dhe mungesa e kaliumit, e cila eshte nje rezultat i drejtpërdrejtë i konsumimit të alkoolit.

Bananet janë një burim i shkëlqyer i kaliumit. Një banane e vetme përmban më shumë se 450 miligram kalium, dhe ka një nivel të lartë të magnezit, i cili zvogëlon dhimbjen e kokës.

Bananet përmbajnë triptofanit, një amino acid që na vë në gjumë, si dhe sasi të mëdha të vitaminës C.

Pra, nëse kemi aheng dhe duam të shmangim dhimbjen e kokës, pini dy gota ujë dhe hani një banane para se të shtriheni në shtrat. Ju do të keni një gjumë të bukur dhe mëngjes pa dhimbje koke.

KOMENTE