Mbyllet tregu që shiste mish qeni

Mbyllet tregu që shiste mish qeni

Tetëdhjetë e pesë qenë janë shpëtuar nga një treg i njohur i mishit të qenve, ku konsumatorët zgjedhin nga kafshët e gjalla në kafaze që të theren me porosi.

Qentë, kryesisht përzierjet koreane Jindo, u liruan nga punëtorët bamirësie sot, pasi tregu i mishit të qenve në Gupo në Busan, Korenë e Jugut, u detyrua të mbyllet.

Ata u shpëtuan si pjesë e një goditjeje në tregtinë e mishit të qenve dhe u vendosën në strehimore të përkohshme.

Qentë kishin jetuar gjithë jetën e tyre në kafaze dhe ishin lindur dhe edukuar në fermat e qenve për therje. Ngordhja nga elektroshoku është më e zakonshme, me qentë që zakonisht marrin deri në pesë minuta për të vdekur.

Tregu Gupo u mbyll si pjesë e një projekti të planifikimit urban për ta kthyer atë në një park publik

KOMENTE