Mashtrimet po vazhdojnë, s’ka pasur program dhe alternativa, ka pasur vetëm propagandë!

Mashtrimet po vazhdojnë, s’ka pasur program dhe alternativa, ka pasur vetëm propagandë!

Fushata që iu ka paraprirë zgjedhjeve të fundit në Kosovë, nuk ka ndodhur në të kaluarën e largët por para disa muajsh.

Shkruan: Arsim KASTRATI

Megjithatë kjo nuk po i pengon disa politikanë të LVV dhe të LDK-së, të deklarojnë se u qëndruakan besnik parimeve dhe premtimeve të tyre paraelektorale për taksën, reciprocitetin dhe bisedimet me Serbinë!

Çdokush që sado pak e ka përcjellë këtë fushatë, e ka të qartë se këto deklarime i përgjigjen fare pak ose hiç aspak realitetit objektiv.

Partitë e koalicionit që sapo u prish gjatë fushatës në fjalë, vetëm me të rrallë dhe shkarazi i kanë përmendur çështjet e taksës, reciprocitetit dhe të bisedimeve me Serbinë.

Edhe kur u janë referuar këtyre çështjeve, tjera deklarata kanë dhënë atëbotë e tjera po japin sot.

Atyre ditëve thoshin se nuk do të bisedojnë me Serbinë për derisa ajo nuk i plotëson disa kushte, nuk do ta heqin taksën pa e vendosur paraprakisht reciprocitetin, etj., etj., kurse sot kanë adoptuar tjera qëndrime dhe kanë marr tjera vendime.

E vërteta e cila po mundohet të plotësohet tani nga këta politikanë, është fakti se gjatë fushatës paraelektorale 99% e diskursit të tyre oratorik përbëhej nga fjalitë fajësuese: ata janë hajnat, ata janë shkatërruesit e shtetit, ai është tradhtari!

Tjera fjalë shumë pak janë dëgjuar nga ta, ndërsa elaborime të qëndrimeve të caktuara për çështjet e sipërshënuara nuk ka pasur.

Atëherë do ti kenë synuar vetëm votat e popullit të Kosovës, të hidhëruar me të drejtë për shkak të keq qeverisjës 20 vjeçare.

Nuk është se nuk u tërhiqej vërejtja nga askush për shmangien e debatit rreth bisedimeve me Serbinë, kur dihej mirëfilli se kjo çështje do ti priste e para në rend të ditës.

Nuk ishte ‘ushqim’ i lehtë për ‘miden’ e nervozuar të popullit, ishte elektoralisht kontra produktive, një çështje e rëndë, atëherë, sot, dhe kurdoherë!

Kaq kishte nga parimet, qëndrimet dhe nga programi politik paraelektoral, në të cilat këta politikan po thirren sot. Ato nuk i pamë gjatë fushatës së fundit, çka pamë e çka dëgjuam ishin parullat histerike: “Poshtë hajnat” dhe “Poshtë tradhtia”.

Nëse zhgënjimi dhe hidhërimi i konsiderueshëm i ka shtyrë kosovarët të favorizojnë individ e grupacione të caktuara politike, kjo nuk do të thotë se të njëjtat janë pa gabime dhe pa përgjegjësi, për gjithçka ka ndodhur e nuk ka ndodhur në pasluftën e Kosovës.

Ky artikull nuk pasqyron qëndrim editorial të redaksisë! Për më tepër, ju lutem lexoni kushtet e përdorimit.

KOMENTE