Martirët e harruar të fshatit Zhegër!

Martirët e harruar të fshatit Zhegër!

Njëzet vite pas luftës dhe dymbëdhjet vite pavarësi, institucionet komunale dhe ato qëndrore të Kosovës dështuan sepse ende nuk e rregulluan memorialin e martirëve të Zhegrës, që dhanë më të shtrejtën jetën për lirin që po gëzojm sot.

Shkruan: Bajram Isufi

Familjarët e martirëve dhe banorët e Zhegrës ndjehen keq dhe janë të mllefosur me institucionet të cilët kanë lën anash iden për memorialin e martirëve në të gjitha periudhat nga 1912 e deri 1999.

Vepra e tyre është shumë më e madhe se çdo kompleksë që mundë të ndërtohet,sepse u kemi borgjë jo vetëm të rëneve, por edhe brezave që ajo vepër të prezentohet në të gjitha dimensionet e saj përmes një kompleksi përmbajtësor memoriesh.

Shpresojm që institucionet nga niveli komunal e ai qëndror të marrin hapa konkret në realizimin e memorialit për martiret e Zhegrës sepse e kan obligim, falë martirëve dëshmorëve të kombit dhe faktorit ndërkombëtar gëzojm lirin dhe këto ditë festojm edhe pavarsin e Kosovës.

Ky artikull nuk pasqyron qëndrim editorial të redaksisë! Për më tepër, ju lutem lexoni kushtet e përdorimit.

KOMENTE