Martesa mes moshës 23-32 vjet ua zgjatë jetën

Martesa mes moshës 23-32 vjet ua zgjatë jetën

Një skuadër studimi e Universitetit të Minnesotas ka zbuluar se personat të cilët janë pozitivë, kanë lidhje të hershme që kanë rezultuar me martesë, deri në moshën 32 vjeçare, pas kësaj moshe përjetojnë më pak ankth dhe stres si dhe kanë gjumë më të mirë.

Sipas këtij studimi njerëzit që bien në dashuri gjatë viteve 20’ta përjetojnë shumë më pak stres në moshën e mesme.

Studiuesit thonë se gjetjet e tyre tregojnë se si martesa e hershme redukton rrezikun edhe nga vdekja e parakohshme.

Kështu, sipas kësaj skuadre të Universitetit të Minnesotas, tregojnë se ata kanë zbuluar se lidhjet e gjata që nga adoleshentët e që bëhen nga mosha 32 vjeçare e tutje, përjetojnë gjumë më të mirë dhe kanë më pak stres.

Personat do të kenë gjumë dhe më pak ankth sidomos nga mosha 37 vjeçare, derisa ky studim është publikuar edhe në revistën “Personal Relationships”.

KOMENTE