MARIAH CAREY: Heroi

MARIAH CAREY: Heroi

MARIAH CAREY: Heroi

[Strofa 1]
Është një hero
Nëse shikon brenda zemrës tënde
Nuk ke nevojë të frikësohesh
Nga ajo se çka je
Është një përgjigje
Nëse arrin brenda shpirtit tënd
Dhe dhimbja që e ndien
Do të tretet

[Refreni]
Dhe pastaj vjen një hero
Me forcën për të vazhduar
Dhe ti i gjuan druajtet tua anash
Dhe e din se mundesh me mbijetu
Pra kur ndihesh sikur s’ka shpresë
Shiko brenda vetes dhe ji e fortë
Dhe përfundimisht
do ta shohësh të vërtetën
Se një hero ndodhet në ty

[Strofa 2]
Është rrugë e gjatë
Kur përballesh me botën vetëm
Askush nuk e zgjat dorën
Me t’mbajtë ty
Mund ta gjesh dashurinë
Nëse kërkon përbrenda vetes
Dhe zbraztësia që e ndieve
Do të zhduket

[Refreni]
Dhe pastaj vjen një hero
Me forcën për të vazhduar
Dhe ti i gjuan anash druajtet tua
Dhe e din se mundesh me mbijetu
Pra kur ndihesh sikur s’ka shpresë
Shiko brenda vetes dhe ji e fortë
Dhe përfundimisht
do ta shohësh të vërtetën
Se një hero ndodhet në ty

[Ura]
Zoti e di
Ëndrrat është vështirë me i ndjekë
Por mos e lejo askë
Që të t’i largojë ato
Mbaju
Do të ketë të nesërme
Me kohë
Do ta gjesh rrugën

[Refreni]
Dhe pastaj vjen një hero
Me forcën për të vazhduar
Dhe ti i gjuan anash druajtet tua
Dhe e din se mundesh me mbijetu
Pra kur ndihesh sikur s’ka shpresë
Shiko brenda vetes dhe ji e fortë
Dhe përfundimisht
do ta shohësh të vërtetën
Se një hero ndodhet në ty

Përktheu: Ridvan Bunjaku

video: MARIAH CAREY: Heroi

Variant në gegë

Heroi

[Strofa 1]

Asht ni hero
Nëse kqyr mrena zemrës tande
S’ki nevojë m’u tutë
Prej asaj se çka je
Asht ni përgjigje
Nëse mrrin mren’a shpyrtit tand
Edhe dhimta që e n’in
Ka m’u tretë

[Refreni]
E tani vjen ni hero
Me forcën për me vazhdu
E ti i gjun drujtjet e tua anash
E e din se munësh me mbijetu
Pra kur nihësh sikur s’ka shpresë
Kqyr mrena vetit dhe ji e fortë
Dhe ma n’fund
Ki me pa t’vërtetën
Se ni hero asht n’ty

[Strofa 2]
Asht udhë e gatë
Kur përballësh me botën vetë
Kurrkush nuk e zgat dorën
Me t’majtë
Munësh me gjetë dashninë
Nëse lyp mrena vetit
E shpraztsia që e nive
Ka m’u zhdukë

[Refreni]
E tani vjen ni hero
Me forcën për me vazhdu
E ti i gjun drujtjet e tua anash
E e din se munësh me mbijetu
Pra kur nihësh sikur s’ka shpresë
Kqyr mrena vetit dhe ji e fortë
Dhe ma n’fund
Ki me pa t’vërtetën
Se ni hero asht n’ty

[Ura]
Zoti e din
Andrrat asht shtirë m’i njekë
Po mos e lejo kurrkon
Me t’i largu ato
Maju
Ka me pasë t’nesërme
Me kohë
Ki me gjetë rrugën

[Refreni]
E tani vjen ni hero
Me forcën për me vazhdu
E ti i gjun drujtjet e tua anash
E e din se munësh me mbijetu
Pra kur nihësh sikur s’ka shpresë
Kqyr mrena vetit dhe ji e fortë
Dhe ma n’fund
Ki me pa t’vërtetën
Se ni hero asht n’ty

(Ridvan Bunjaku)

KOMENTE