MAPL-DEMOS shpërblejnë Gjilanin me grant prej 430 mijë euro për performancën e lartë

MAPL-DEMOS shpërblejnë Gjilanin me grant prej 430 mijë euro për performancën e lartë

Komuna e Gjilanit, si rezultat i performancës së lartë në kuadër të Sistemin e Menaxhimit të Performancës Komunale dhe tri kushteve minimale të vlerësimit, është shpërblyer me grant prej 430 mijë e 423 euro nga Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal dhe organizata zvicerane DEMOS për vitin 2020, që bashkëfinancohet nga Zyra Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, Suedia dhe Norvegjia.

Kryetari i Gjilanit, Lutfi Haziri, ka shprehur falënderim për MAPL, DEMOS dhe organizatat tjera, për vlerësimin e lartë për Komunën e Gjilanit.

“Jam shumë i nderuar që Gjilani wshtw ranguar në krye për performancën e lartë nga MAPL e DEMOS. Ky është një vlerësim i jashtëzakonshëm për Gjilanin. Këto mjete nga granti, sikur edhe ato të kaluarat, do të përkthehen me investime komunitare. Faleminderit ekipit të madh Sistemit të Menaxhimit të Performancës Komunale për punën e madhe që e kanë bërë, sikurse edhe të gjithë resorëve të Komunës”, ka deklaruar kryetarit.

Përndryshe, nga prej vitit 2016, Komuna e Gjilanit është shpërblyer me pesë grante të performancës në shumën prej mbi 600 mijë euro, ndërkaq me këtë të fundit e çon shifrën totale prej mbi 1 milion euro.

Nga grantet e kaluara, përveç tjerash, është ndërtuar pjesa e parë e Rrugës së Kumanovës, rrethrrotullimi tek hyrja në Rrugën e Prishtinës dhe asfaltimi i rrugëve me elementet përcjellëse në lagjen Porodin.

KOMENTE