Majdanozi mrekullon organizmin tuaj, mos e largoni asnjëherë nga shujtat

Majdanozi mrekullon organizmin tuaj, mos e largoni asnjëherë nga shujtat

Koriandra është e njohur edhe si majdanoz kinez, por përdoret edhe në të gjitha kuzhinat e botës. Fletët e freskëta, farat e thata dhe pjesët e tjera të kësaj bime janë jashtëzakonisht shëruese.

Koriandra është e pasur me vitaminat A, K dhe C, si edhe me minerale të cilat gjenden në fletët e koriandrës. Siguron sasi të konsiderueshme kalciumi, seleni, magnezi, mangani dhe fibra.

 • Trajton pothuajse të gjitha problemet me veshkat, midis tjerash edhe gurin në veshka.
 • Shëron diarrenë, sepse eliminon nga zorrët bakteret dhe infeksionet.
 • Stimulon mëlçinë.
 • Përmirëson shikimin dhe pengon lloje të ndryshme problemesh me sytë
 • Eliminon konjunktivitin.
 • Përmirëson proceset e tretjes.
 • Është diuretik i madh.
 • Eliminon shtresat yndyrore nga trupi.
 • Kontrollon nivelin e kolesterinës.
 • Shëron të thatin në gojë, sepse ka cilësi antiseptike.
 • Ul nivelin e sheqerit në gjak.

KOMENTE