Lozana zgjedhet qyteti më i mirë i vogël në botë

Lozana zgjedhet qyteti më i mirë i vogël në botë

Lozana shtrihet në Liqenin e Gjenevës dhe është selia e Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (IOC) dhe është renditur më i miri në botë për nga madhësia e tij.

Informacionet e fundit tregojnë se Lozana në Zvicër është renditur qyteti më i mirë i vogël në botë.

Ky qytet kryesoi grafikun në Indeksin e Përurimit të Qyteteve të Vogla të Monoklit, i cili renditi 25 qytetet më të mira në botë me një popullsi nën 200,000, transmeton albinfo.ch.

Renditja u përpilua nga korrespondentët, redaktorët dhe studiuesit e Monocle, të cilët shikuan faktorë të tillë, si cilësia e transportit publik, lidhjet hekurudhore dhe ajrore, metabolizmi i gjallë dhe qeverisja lokale progressive.

Qyteti zviceran zuri vendin e parë për një mori arsyesh, duke përfshirë perspektivën e tij globale, popullsinë e larmishme, shtëpinë e biznesit të madh dhe mjedisin natyror, tha Monocle.

Revista globale dhe punët e jetesës u mahnit gjithashtu nga numri i ndërmarrjeve shumëkombëshe me qendër në qytetin e rreth 137,000 njerëzve.

Lozana gjithashtu ka një nga universitetet më të larta në botë, Institutin Federal të Teknologjisë Zvicerane (EPFL), si dhe Shkollën Zvicerane të Menaxhimit të Mikpritjes së Famshme.

KOMENTE