Lindjet cezariane të domosdoshme, por jo shumë të shëndetshme

Lindjet cezariane të domosdoshme, por jo shumë të shëndetshme

Me lindje cezariane mund të ketë komplikime pas shtatëzanisë, dhimbje të trupit të nënës dhe mund të bëhet e pamundur për një lindje cezariane të dytë.

Çdo operacion cezarian është çdo herë më i ndërlikuar se tjetri, studimet tregojnë se rreziqet rriten pas lindjes së tretë cezariane.

Gratë që kanë shumë herë të lindjes cezariane, janë çdo herë në rrezik të shtuar, për shkak të mundësisë së shkëputjes së mitrës.

Lindjet cezariane mund të jenë mundësi e mirë dhe jetike në disa raste lindjeje, por nuk janë të sigurta më vonë si nga infeksionet, siguria dhe profesionalizmi në lindje etj.

Lindja natyrale është shumë e shëndetshme edhe për nënën edhe për fëmiun. Benifitet e saj vijnë pas lindjes, sasia e qumështit të gjirit është më e madhe dhe gruaja nuk do të ketë komplikime pas shtatëzanisë.

KOMENTE