Larja me ujë të ftohtë e mirëseardhur për organizmin, ja përfitimet!

Larja me ujë të ftohtë e mirëseardhur për organizmin, ja përfitimet!

Sipas një studimi të fundit, dushi i ftohte nuk shërojnë vetëm histerinë, por edhe për ta fuqizuar organizmin.

Tashmë atletët në mbarë botën po përdorin banja të akullta për të lehtësuar muskujt e mpiksuar, lehtësuar organizmin, freskuar trupin dhe në raste të shpeshta edhe tonifikuar lëkurën dhe parandaluar rrudhat.

Një gjë të tillë tashmë po vërtetojnë dhe shkencëtarët, pasi thonë se përfitimet shëndetësore nga banja e akullt nuk përfundojnë me kaq.

Veç të mirave për mpiksjen e muskujve, një larje e akullt apo një dush i fuqishëm nga uji i ftohtë, sjell rritjen e sistemit tuaj imunitar dhe po ashtu ngrit humorin tuaj.

KOMENTE