Largoni fëmijët nga teknologjia, shkaktojnë probleme serioze

Largoni fëmijët nga teknologjia, shkaktojnë probleme serioze

Një studim që hulumtoi pothuajse 2,500 fëmijë 2 vjeçarë tregoi gjithcka rreth dëmit të ekraneve.

Nëse i lejoni një fëmijë që të kalojnë shumë kohë duke qëndruar para pajisjeve celulare dhe kompjuterike mund të vonojë zhvillimin e aftësive të tilla si gjuha dhe shoqërimi.

Në Kanada dhe SHBA, ekspertët thonë se fëmijët nuk duhet të përdorin pajisje me rreze të forta derisa të jenë të paktën 18 muajsh.

Por, udhëzimet në Mbretërinë e Bashkuar nuk vendosin një kufi të tillë.

KOMENTE