Kumbullat e thata forcojnë kockat

​Nëse ju pëlqejnë kumbullat e thata duhet patjetër t’i konsumoni duke qenë se ato ju bëjnë mirë për kockat.  Shkencëtarët në Universitetin e Floridës në Oklahoma kanë vërtetuar se konsumimi i dhjetë kumbullave të thata në ditë përmirëson dendësinë e kockave.

Ata realizuan një studim tek dy grupe femrash për një periudhë 1 vjeçare. Grupi i parë i femrave nuk konsumoi kumbulla ndërsa i dyti po.

Në fund shkencëtarët arritën në përfundimin se grupi që konsumoi kumbulla kishte kocka më të forta.

Autorët e studimit thonë se asnjë nga frutat e tjera nuk ka këtë efekt tek kockat dhe fortësia e tyre.

KOMENTE