Kujdesuni për sytë, konsumoni ullinjtë e zi

Kujdesuni për sytë, konsumoni ullinjtë e zi

Problemet me sytë vijnë e shtohën me moshën, por një numër i madh i njerëzve në botë sot vuan nga ndonjë dëmtim i syrit.

Sado që syri si organ i ndjeshëm kërkon trajtim specific janë disa produkte ushqimore të cilat përmbajnë vitaminat që në ndonjë mënyrë ndikojnë për të mirë edhe tek sytë.

Ullinjtë e zi janë një burim i madh i vitaminës E, e cila ka aftësinë e shkëlqyer për të neutralizuar radikalët e lirë në yndyrën trupore.

Po ashtu edhe afërsisht një filxhan me ullinj të zinj përmbajnë sasinë e rekomanduar të vitaminës A që nevojitet për një ditë. Kjo vitaminë është vendimtare për shëndetin e syve.

Kjo lejon që syri të dallojë më mirë dritën dhe errësirën duke përmirësuar kështu edhe shikimin gjatë natës.

KOMENTE