Kujdes me aspirinën, mos e përdorni pa pasur sëmundje

Kujdes me aspirinën, mos e përdorni pa pasur sëmundje

Bari te personat pa probleme shëndetësore nuk mbron nga tromboza, por mund te rrit rrezikun e gjakderdhjes së brendshme.

Edhe pse në përgjithësi aspirina rekomandohet për të moshuarit, madje edhe kur ata kanë shëndet të mirë, si një mbrojtje kundër formimit të trombozës në rrjedhën e gjakut dhe sëmundjeve të zemrës, studime të reja sugjerojnë që të moshuarit duhet të harrojnë këtë rekomandim të përbashkët të mjekëve.

Rezultatet nuk vlejnë për njerëzit që pinë aspirinë për shkak të zemrës, por ata  duhet të vazhdojnë të ndjekin këshillën e mjekut dhe të pinë një ilaç që hollon gjakun dhe zvogëlon rrezikun e një sulmi të ri, sugjerojnë pjesëmarrësit në hulumtim.

“Kushdo që pi aspirinë për një kohë të gjatë nuk duhet të ndalojë menjëherë, pasi kjo mund të shkaktojë probleme,” thonë shkencëtarët.

KOMENTE