Kryeministri Haradinaj përkujton vëllezërit Gërvalla dhe Kadri Zeka

Kryeministri Haradinaj përkujton vëllezërit Gërvalla dhe Kadri Zeka

“Me vrasjen e tre lajmëtarëve të lirisë u tentua të shuhej zëri i Kosovës dhe e vërteta e saj. Vepra e vizioni i tyre ishin frymëzim dhe udhërrëfyes i të gjitha gjeneratave vijuese në angazhimet për lirinë e vendit..”, ka shkruar në profilin e itj, kryeministri i vendit Ramush Haradinaj, me rastin e nderimit të kujtimit për të rënët e 17 janarit 1982, veprimtarët e çështjes kombëtare, Jusuf Gërvalla, Bardhosh Gërvalla dhe Kadri Zeka.

Ja postimi i plotë:

Në 37-vjetorin, i kujtojmë me respektin më të thellë të rënët e 17 janarit 1982, veprimtarët e shquar të çështjes sonë kombëtare, Jusuf e Bardhosh Gërvalla dhe Kadri Zeka. Me vrasjen e tre lajmëtarëve të lirisë u tentua të shuhej zëri i Kosovës dhe e vërteta e saj. Vepra e vizioni i tyre ishin frymëzim dhe udhërrëfyes i të gjitha gjeneratave vijuese në angazhimet për lirinë e vendit, deri në mobilizimin e përgjithshëm të popullit tonë, në fundin e shekullit të njëzet. Nderim i përjetshëm heronjve të kombit, që i dhanë drejtim projektit të shumë brezave, deri në lirinë e plotë.
RH

KOMENTE