Kreu i Vitisë kërkon nga kryeministri Haradinaj që Vitia të kyçet në autostradën Prishtinë-Shkup nga fshati Gërlicë

Kreu i Vitisë kërkon nga kryeministri Haradinaj që Vitia të kyçet në autostradën Prishtinë-Shkup nga fshati Gërlicë

Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti ka marrë sot pjesë në një takim në mes të Kryetarëve të Komunave me Kryeministrin e Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj.

Gjatë këtij takimi Kryetari Haliti edhe njëherë ka kërkuar që të respektohet vendimi i Komitetit Drejtues Ndërministror për kyçjen e Vitisë, në autostradën Prishtinë-Shkup në fshatin Gërlicë.

Kryetari Haliti bënë me dije se Kryeministri Haradinaj ka premtuar publikisht se qysh në mbledhjen e rrahës të qeverisë së Republikës së Kosovës do të shqyrtohet seriozisht kjo çështje dhe do të ndahen mjetet financiare për ndërtimin e kësaj kyçje.

Kurse, Haliti tha se përveç se kjo kyçje është në interes të qytetarëve të komunës së Vitisë, ajo është edhe një arterie e natyrale e cila historikisht ka lidhur shumë lokalitete njëra me tjetrën dhe potencoi se kjo kyçje është në interes të shumë qytetarëve.

KOMENTE