Kosova mund të përfitojë nga përvoja e shtetit të Iowa-s në zhvillimin dhe modernizimin e bujqësisë

Kosova mund të përfitojë nga përvoja e shtetit të Iowa-s në zhvillimin dhe modernizimin e bujqësisë

Zëvendëskryeministri dhe ministri i Punëve të Jashtme, Behgjet Pacolli, përmes një postimi në profilin e tij në facebook, ka bërë me dije se ka takuar sekretarin e Bujqësisë, Bill Northey në shtetin e Iowa-s. me këtë rast ai, ndër tjerash, ka theksuar se Kosova vërtetë mund të përfitojë shumë nga përvoja e shtetit të Iowa-s në zhvillimin dhe modernizimin e bujqësisë. Iowa është shteti më i njohur dhe me produktivitetin më të lartë në sektorin e bujqësisë në ShBA.

Ja postimi i tij i plotë:

Kosova vërtetë mund të përfitojë shumë nga përvoja e shtetit të Iowa-s në zhvillimin dhe modernizimin e bujqësisë. Iowa është shteti më i njohur dhe me produktivitetin më të lartë në sektorin e bujqësisë në ShBA.

I diskutuam modalitetet e rritjes së bashkëpunimit dhe shkëmbimit të përvojave, me mikun tonë, Sekretarin e Bujqësisë, Bill Northey.

Presim rezultate dhe investime konkrete, që do të jenë në interes të dy vendeve dhe qytetarëve tanë.

Më gëzoi fakti se, miku ynë Northey do të marrë së shpejti një pozitë shumë të lartë në Departamentin e Bujqësisë në nivelin qëndrorë dhe pres që kjo mbështetje të vazhdojë.

KOMENTE