“Kosova Atlantike sot rrumbullakson shtetësin e saj“

“Kosova Atlantike sot rrumbullakson shtetësin e saj“

Historia na ka mësuar që nganjëherë se urat e paqes në mes popujve historikisht të hasmuar, janë balanca politike, ushtarake , ekonomike , sociale etj

Shkruan: Sabedin Sinani

Ka më shumë se njëqind vjet që shteti serb bënë luftëra me gra e fëmijë shqiptarë, të pambrojtur e të pa armatosur, me burra që kanë mbrojtur me trupat e tyre familjet nga formacionet ushtarake dhe para-ushtarake serbe.

Që nga sot, marrëdhëniet në mes dy shteteve, me formimin e ushtrisë së Republikës së Kosovës hyjnë në një fazë të re të paqes dhe sigurisë në rajon.

Serbia do ta mirëkuptojë dhe respektoj Kosovën si shtet fqinjë, ajo kurrë më nuk do guxojë të futet në Kosovë për luftë siç ka bërë në të kaluarën .

Andaj, ushtria e Republikës së Kosovës është urë e ndërtimit të paqes mes popullit shqiptar dhe atij serb, dhe gjithashtu krijon paqe dhe stabilitet afatgjatë në Ballkan dhe më gjerë!

Ky artikull nuk pasqyron qëndrim editorial të redaksisë! Për më tepër, ju lutem lexoni kushtet e përdorimit.

KOMENTE