Korrupsioni më i ulët në botë në Danimarkë

Korrupsioni më i ulët në botë në Danimarkë

‘Transparency International’ka publikuar renditjen e vendeve me korrupsionin më të lartë dhe më të ulët në botë.

Sipas këtij hulumtimi, Somalia është vendi më i korruptuar në botë, kurse Danimarka me korrupsionin më të ulët.

‘Transparency International’ theksoi  se Hungaria dhe Shtetet e Bashkuara në Indeksin e tyre të perceptimit të korrupsionit për vitin 2018, renditet mjaft poshtë.

Amerika e udhëhequr nga Donald Trump, humbi katër pikë dhe u rendit në vendet e 20-ta më të korruptuara për herë të parë që nga viti 2011.

 

KOMENTE