Kontakti sy me sy përmirëson të folurit e foshnjës

Kontakti sy me sy përmirëson të folurit e foshnjës

Një studim i fundit ka gjetur, se kur prindët komunikojnë sy me sy me foshnjat e tyre i mundësojnë atyre një zhvilim më të hershëm të aftësive për të folur më rrjedhshëm që në moshën 2 vjeçare. Kjo sipas një hulumtimi të kryer nga British Science Festival.

Hulumtuesit kishin analizuar video të intereaksioneve në mes të foshnjave foshnjave dhe prindërve të tyre, dhe më pas kishin intervistuar ata për të parë progresimin e foshnjave.

Ata e kishin vërejtur se foshnjat, të cilat gjatë kohës kur prindërit u kanë folur i kanë parë në sy, ata kishin ditur më shumë fjalë kur e kanë arritur moshën 2 vjeç.

KOMENTE