Konsumimi i peshkut ndihmon trurin dhe mbron prej shumë sëmundjeve

Konsumimi i sa më i madh i peshkut, ndihmon trurin dhe mbron prej shumë sëmundjeve, duke përfshirë edhe Alzheimerin. Pakësimi i volumit të trurit është një shenjë e sëmundjes Alzheimer, njësoj si plakja normale. Britanikët, shkruan Idea, janë duke u këshilluar për të ngrënë peshk të paktën dy herë në javë, duke përfshirë edhe një pjesë të menysë, vaj peshku.

Një nga acidet yndyrore të rëndësishme omega-3, është acid docosahexaenoic (DHA), e cila është menduar për të ndihmuar qelizat nervore që të komunikojnë me njëri-tjetrin.

Burimi më i pasur i ushqyeshëm është peshku me vaj, si harengë, skumbri dhe sardelet.

KOMENTE