Konfirmohen edhe katër raste të reja pozitive me Koronavirus

Konfirmohen edhe katër raste të reja pozitive me Koronavirus

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia ka kërkuar nga kryeministri Albin Kurti, që t’i propozojë Qeverisë së Republikës së Kosovës shpalljen e emergjencës për shëndetin publik. Kjo kërkesë e ministrit Vitia vjen pas konfirmimit edhe të katër rasteve të reja me koronavirus.

Ja postimi I tij:

Të nderuar qytetarë,

Para pak minutash bazuar në rezultatet e testimeve u konfirmuan edhe katër raste reja pozitive me virusin SARS-CoV-2 (coronavirus).

Tri raste nga Komuna e Malishevës, që të tre persona kontakti të një pacienteje të diagnostikuar pozitive me COVID-19, me datë 14.03.2020 dhe rasti i katërt është personi nga Komuna e Podujevës. Përfshirë edhe rastet e mëhershme, tani më në Kosovë kemi të konfirmuara 9 raste pozitive me COVID-19.

Bazuar në situatën e krijuar dhe me qëllim të ruajtjes së shëndetit të popullatës, porsa kërkova nga Kryeministri, Albin Kurti, që t’i propozojë Qeverisë shpalljen e emergjencës për shëndetin publik.

Të dashur qytetarë ju ftojmë të bashkëpunojmë në menaxhimin e kësaj situate. Kjo duke ndjekur rekomandimet nga Ministria e Shëndetësisë dhe Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik, si dhe duke qëndruar në shtëpitë tuaja, që të kujdesemi për shëndetit njëri-tjetrit.

Reduktoni daljet veç në raste emergjente.

Ju faleminderit për mirëkuptim!

KOMENTE