Klinika e Neonatologjisë ka ofruar shërbimet e nevojshme shëndetësore për të gjitha foshnjat

Klinika e Neonatologjisë ka ofruar shërbimet e nevojshme shëndetësore për të gjitha foshnjat

Klinika e Neonatologjisë gjatë 3 muajve të fundit ka ofruar shërbimet e nevojshme shëndetësore për të gjitha foshnjat, përkundër situatës së krijuar me virusin COVID- 19.

Nga të dhënat e dala prej raportit të punës, në këtë klinikë janë trajtuar 1918 foshnje me probleme të natyrave të ndryshme.

72 prej tyre, janë transferuar nga spitalet regjionale, përfshirë edhe ato private, për trajtim të mëtutjeshëm.

Nga numri i përgjithshëm, në Neonatologji janë pranuar 149 foshnje të lindura para kohe, gjersa kujdesit intensiv i janë nënshtruar 223 foshnje, njofton Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar i Kosovës

KOMENTE