Këto përfitime nga kivi mund të mos i dini!

Këto përfitime nga kivi mund të mos i dini!

Kivi përmban sasi të madhe të vitaminës C, E dhe A, kalium dhe një sasi të mirë të betakarotenit. Vitamina C është një antioksidant që shkrihet në ujë e është provuar se mbron trupin tonë nga radikalet e lira, përmirëson shëndetin e individëve të cilët e konsumojnë rregullisht atë kundër të gjitha llojeve te sëmundjeve.

Ky frut gjithashtu sasi të lartë të fibrave të cilat përmirësojnë sëmundjen e diabeti sepse mban nivelin e sheqerit nën kontroll dhe kancerin e zorrës së trashë sepse fibrat lidhen me komponimet toksike në zorrën e trashë dhe ndihmon në largimin e tyre.

Fibrat gjithashtu janë provuar se zvogëlojnë nivelin e kolesterolit, përmirësojnë kushtet e pacientëve me sëmundje kardiovaskulare dhe ulin probabilitetin e sulmeve të zemrës.

Ndër të tjera kivi ndalon kollitjen sidomos te fëmijët dhe mbronë ADN-në nga mutacionet.

KOMENTE