Këtë të shtune vije portreti letrar i Nexhat Rexhës

Këtë të shtune vije portreti letrar i Nexhat Rexhës

Këtë të shtune, më 2 nëntor 2019, ora 12:00, në kuadër të Manifestimit tradicional, “Vjeshta letrare e Gjilanit”, zhvillohet veprimtaria e dytë me radhë, e edicionit të dhjetë, organizuar nga Ars Clubi “Beqir Musliu”, në bashkëpunim me Bibliotekën e qytetit të Gjilanit.

PORTRETI LETRAR I NEXHAT REXHËS

Për opusin krijues të Nexhat Rexhës, i përbërë nga këto vepra të deritashme letrare:
1. Ndrydhja e pikes K-Nositi 2003
2. Unazë Qiellore- Buzuku-2005
3. Ligjerime përjetimesh-Nositi-2006
4. Dhembja kujtesë.Nositi-2008
5. Bekimi i shekujve-Rumanisht-2009
6. Fjala ruan kujtimin. Nositi-2010
7. Pikojnë heshtjet B.Musliu-2010
8. Etje e pashuar(Bashkautorë) Nositi-2010
9. Emra dhe Vlera.B/Musliu-2012
10. Bisedë me hijet-Suedisht-2012
11. Fluturojnë zogjtë në kafaz.B. Musliu-2014
12. Shtjellimi i tekstit-B. Musliu-2015
13. Vlerësime letrare-B. Musliu 2016
14. Shfletime dhe kundrime letrare B. Musliu-2018
15. Dialektika e dashurisë-Anglisht-2018
16. Duke kërkuar hijen tënde-Beqir Musliu-2019.

flasin studiuesit dhe vlerësuesit letrar: Anton Nikë Berisha, Sinan Sadiku, Mehemtali Rexhepi, Sherafedin Kadriu e Selvete Abdullahu, ndërsa disa poezi të zgjedhura i deklamon, artistja e re, Helenë Hajdari.

KOMENTE