Kërkohet paraburgim ndaj të dyshuarit që kundërligjshëm përfitoi 20.850 euro

Kërkohet paraburgim ndaj të dyshuarit që kundërligjshëm përfitoi 20.850 euro

Prokuroria Themelore në Gjilan, Departamenti Përgjithshëm, ka kërkuar nga Gjykata kompetente në Gjilan, që të dyshuarit B.H., t’ia caktojë masën e paraburgimit në afat prej 30 ditësh, pasi dyshohet se përmes mashtrimit ka përfituar 20.850 euro, i cili edhe gjendet në ndalim 48 orësh.

Ekziston dyshimi i bazuar se, që nga data 14 janar 2018, deri më 9 prill 2019, në Gjilan, i dyshuari B.H., me anë të paraqitjes së rreme, duke fsheh faktet dhe me qëllim të përfitimit të kundërligjshëm pasuror, e ka mashtruar të dëmtuarin N.H., në atë mënyrë që e ka vënë në lajthim duke i propozuar se do t’a njohë me një femër, ku edhe i’a jep një numër telefoni kinse të një femre, me ç’rast në këtë numër i njëjti bisedon vetëm dy herë drejtpërdrejtë me të, ndërsa më pas të gjitha bisedat janë zhvilluar përmes sms-ve, kinse me femrën e propozuar, mirëpo në realitet biseda është zhvilluar me të dyshuarin.

I dyshuari për secilën bisedë të zhvilluar ka marrë nga i njëjti shuma të ndryshme të parave, me pretekst se do t’ia japë femrës së propozuar, duke i premtuar se do t’i takojë për të krijuar lidhje.

Në këtë mënyrë, i dyshuari e ka mashtruar të dëmtuarin, duke i shkaktuar dëm material në vlerë prej 20.850 (njëzetmijetetëqindepesë) euro, ku me këto veprime dyshohet ka kryer veprën penale ‘’Mashtrimi’’ të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.

KOMENTE