Kërkohet mbështetje nga BE për Qendrën Kombëtare për Hulumtim dhe Zhvillim, nga Forumi Evropian Alpbach

Kërkohet mbështetje nga BE për Qendrën Kombëtare për Hulumtim dhe Zhvillim, nga Forumi Evropian Alpbach

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka me ftesë të Presidentit të Forumit Evropian Alpbach Franz Fischler, po merr pjesë në punimet e këtij Forumi nga ku njoftoi se Ministria që drejton është duke punuar intensivisht për zhvillimin e Qendrës Kombëtare për Hulumtim dhe Zhvillim.

Në një bashkëbisedim me pjesëmarrësit e këtij Forumi gjatë ditës së sotme me temë: ‘Si mundet inovacioni dhe rinia të ndikojnë në thellimin e bashkëpunimit ekonomik në mes të vendeve të Ballkanit”, Ministri Lluka tha se në kuadër të Agjendës Digjitale të BE për Ballkanin Perëndimor ndër të tjera parashihet themelimi i qendrave kombëtare për hulumtim dhe zhvillim, qendra të cilat drejtpërdrejt do të ndikonin në thellimin e bashkëpunimit dhe rritjen ekonomike të vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Ministri Lluka u shpreh se vendet e Ballkanit Perëndimor janë të kushtëzuara në zhvillimin e projekteve të përbashkëta edhe për shkak të gjendjes jo të mirë ekonomike, në këtë drejtim, ai kërkojë nga BE që projektet e tilla të mbështeten financiarisht.

Po ashtu, kreu i MZHE-së tha se sfidë për vendet e Ballkanit mbetet lidhja më e mirë në fushën e telekomunikacionit me fokus të veçantë implementimi i marrëveshjes së romingut.

Në këtë kuadër, Ministri Lluka njoftoi të pranishmit se Ministria që ai drejton është duke zhvilluar projektin për digjitalizimin e ekonomisë dhe përmirësimin e infrastrukturës, projekt i cili e bënë Kosovën vend atraktiv për investime dhe zhvillim.

Pjesëmarrësve nga vende të ndryshme të Evropës dhe Ballkanit, Ministri Lluka ju tha se e kaluara e dhimbshme e vendeve të Ballkanit mund të tejkalohet vetëm me zhvillim ekonomik.

Krejt në fund Ministri Lluka potencoi se vendet e Ballkanit Perëndimor dhe në veçanti Republika e Kosovës ka për qëllim anëtarësimin sa më të shpejt të saj në Bashkimin Evropian, për çka ai dhe Qeveria e Republikës së Kosovës janë duke punuar në adresimin dhe plotësimin e të gjitha standardeve.

KOMENTE