Kapet hajni që vidhte në xhami, një tjetër në kërkim

(2LONLINE) – Që nga muaji janar i këtij viti në qytetin e Gjilanit kanë ndodhur tri raste të vjedhjeve të rënda në objektet fetare (xhami),ku në të tria këto raste të dyshuarit fillimisht kanë hapur me forcë dyert e Xhamive dhe pastaj nga hapësirat e brendshme kanë vjedhur kutitë në të cilat besimtarët mysliman hedhin para si ndihmë për personat në nevojë.

Ismet Hashani, zëdhënës i Policisë së Kosovës (PK), në Drejtorinë Rajonale në Gjilan ka bërë me dije se nga momenti kur është paraqitur rasti i parë njësitet e hetimeve nga stacioni policor kanë punuar intensivisht për zbardhjen e këtyre rasteve.

“Përmes rrugëve operative kanë pranuar disa informata mbi identitetin e kryesve të mundshëm të këtyre rasteve ku më datën 18.03.2014 kanë arritur ta arrestojnë të dyshuarin F. K. nga fshati Bresalc-Komuna Gjilan. I dyshuari është intervistuar në prezencën e avokatit mbrojtës dhe janë gjet fakte të qëndrueshme se ai së bashku me të dyshuarin L. M. po nga fshati Bresalc, kishin kryer të tria rastet e vjedhjeve në objektet fetare (xhami)”, ka thënë Hashani.

Sipas tij, të dyshuarit në fjalë në bashkëveprim më datën 27.01.2014 kanë kryer vjedhjen tek xhamia në Rr.”Fadil Jakupi” në Gjilan,rasti,,Vjedhje e Rëndë’’, pastaj më datën 11.03.2014 ata kanë kryer vjedhje në dy xhami në Gjilan (në rr.Fadil Jakupi dhe në lagj.Dardania) rastet po ashtu ,,Vjedhje e Rëndë’’.

“I dyshuari L. M. gjendet në arrati dhe është në kërkim të policisë, ndërsa i dyshuari F. K. me vendim të Prokurorit të Shtetit është ndaluar në qendrën e mbajtjes për 48 orë dhe ndaj të njëjtit është ushtruar kallëzimi penal për tri rastet ,,Vjedhje e Rëndë’’”, ka thënë Hashani. /2lonline/

KOMENTE