Kancelarja Merkel uron kryeministrin e Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj

Kancelarja Merkel uron kryeministrin e Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj

Kancelarja e Republikës Federale të Gjermanisë, Angela Merkel, ka uruar kryeministrin Ramush Haradinaj.

Në urimin e Kancelares Merkel thuhet:

I nderuari Zoti Kryeministër,

Ju uroj për zgjedhjen tuaj Kryeministër,
Para Jush dhe Qeverisë suaj dalin detyra të rëndësishme dhe të vështira. Ngritja dhe forcimi i shtetit ligjor, përmirësimi i situatës ekonomike, dialogu me Serbinë, demarkacioni i kufirit me Malin e Zi si dhe luftimi i korrupsionit dhe krimit të organizuar kërkojnë vëmendjen tuaj. Këta janë hapat tuaj qendror për forcimin e perspektives evropiane të Kosovës. Qeveria Federale edhe më tej do t’ju përkrahë në këtë rrugë.

Për mandatin tuaj të dytë ju dëshiroj fat dhe sukses.

Me nderime,
Angela Merkel,
Kancelare e Republikës Federale të Gjermanisë

Marrë nga uebfaqja zyrtare, më poshtë gjeni linkun:

https://www.bundesregierung.de/Content/DE/Pressemitteilungen/BPA/2017/09/2017-09-13-merkel-glueckwunsch-kosovo.html;jsessionid=B18BE4BCCB251398CF03F9D2733748E3.s5t1

 

http://www.kryeministri-ks.net/?page=1,9,6932

KOMENTE