Kamberi: Serbia pa trajtim të barabartë të shqiptarëve nëpër institucionet shtetërore

Kamberi: Serbia pa trajtim të barabartë të shqiptarëve nëpër institucionet shtetërore

Deputeti shqiptar në Kuvendin e Serbisë, Shaip Kamberi, ka kërkuar prezencë më të madhe ndërkombëtare në Luginë të Preshevës.

Gjatë një takimi që ka pasur me komisarin e lartë për pakica nacionale, Kairat Abdrakhmanov, Kamberi ka përmendur edhe pasivizimin e adresave të shqiptarëve të Luginës.

“Drekë pune me komisarin e lartë për pakica nacionale, E.T. Kairat Abdrakhmanov. Pasivizimi i adresave të shqiptarëve të Luginës, mungesa e vullnetit për trajtim të barabart të shqiptarëve nëpër institucionet shtetërore, problemet në arsim dhe gjuha e urrejtjes nga krerët shtetërorë ishin disa prej temave të cilat bashkërisht i shqyrtuam. Prezenca më e madhe ndërkombëtare në Luginë të Preshevës, parakusht për avancimin e të drejtave të shqiptarëve”, ka shkruar Kamberi.

BURIMI:Titulli.com

KOMENTE