Kajtazi kritikon iniciativën e njëanshme të Thaçit për ushtrinë, pa pëlqimin e SHBA, BE, NATO-s

Kajtazi kritikon iniciativën e njëanshme të Thaçit për ushtrinë, pa pëlqimin e SHBA, BE, NATO-s

Analisti dhe njohësi i çështjeve të sigurisë Fadil Kajtazi, ka shkruar në profilin e tij se iniciativa ligjore e presidentit Hashim Thaçi për formim të Ushtrisë së Kosovës njëanshëm, pa pëlqimin e SHBA, BE, NATO, është iniciative për formim të një ushtrie të stërkequr që nuk i duhet Kosovës.

Ja postimi i tij i plotë:

Hashim Thaçi ka qenë lider i një ushtrie, e formuar me mund dhe gjak nga populli i Kosovës. Por, për shkak se e ka përdorur për interesa personale, ai e ka stërkequr atë. Për këtë arsye, aleanca e NATO-se, e detyrojë qe ai me dorën e vet të nënshkruaj për demobilizimin e saj. Iniciativa ligjore e presidentit Hashim Thaçi për formim të Ushtrisë së Kosovës njëanshëm, pa pëlqimin e SHBA, BE, NATO, është iniciative për formim të një ushtrie të stërkequr që nuk i duhet Kosovës.

KOMENTE