Kafja përmirëson funksionimin e mëlçisë

Kafja përmirëson funksionimin e mëlçisë

Kafeja është e përbërë nga një numër i madh i antioksidantëve, të cilët sipas studimeve ndihmojnë funksionimin sa më të mirë të mëlçisë.

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, 150 milion njerëz vuajnë nga  kjo sëmundje ngjitëse.

Nëse dëshironi të parandaloni sëmundjet dhe çrregullimet e mëlçisë atëherë duhet të konsumoni së paku dy filxhanë kafë në ditë.

Sëmundjert që e përfshijnë mëlçinë janë të ndryshme duke filluar nga hepatitisi, ciroza dhe sëmundje të tjera. Sipas mjekëve dhe studimeve të bëra, konsumimi i së paku dy filxhanëve kafe në ditë e zvogëlon rrezikun nga këto sëmundje.

Kafeja është e përbërë nga së paku 100 lloje të përbërësve aktivë, të cilët luajnë një rol të madh në zvogëlimin e rrezikut të sëmundjeve të mëlçisë duke përfshire edhe kancerin e mëlçisë.

 

KOMENTE