Kadriu: Mirënjohës përjetë jetës dhe veprës së profesorit, Xhavit AhmetiXhavit Ahmeti

Kadriu: Mirënjohës përjetë jetës dhe veprës së profesorit, Xhavit Ahmeti

Sot, bëhen 23 vjet pa mbrojtësin e shkollës dhe shkronjave shqipe, pa shkencëtarin dhe profesorin e rrallë shqiptar, Xhavit Ahmeti.

Profesor Doktor Xhavit Ahmeti, ka humbur jetën tragjikisht më 21 nëntor 1996. Vdekja tragjike e gjeti në një mision të rëndësishëm, derisa së bashku me delegacionin e Kosovës, po shkonin në Beograd, për të mbrojtur arsimin shqip.

Ai është përkujtuar edhe nga bashkëvendësi i tij, Rexhep Kadriu, ish nënkryetar i komunës së Gjilanit, e zëvendësministër në detyrë.

Ja postimi i plotë i Kadriut:

Sot, bëhen 23 vjet pa mbrojtësin e shkollës dhe shkronjave shqipe, pa shkencëtarin dhe profesorin e rrallë shqiptar, Xhavit Ahmeti. Nëntori është muaji i krenarisë për shqiptarët kudo që janë, është muaji i mburrjes, i vlerave dhe përpjekjeve shekullore për liri e pavarësi. Nëntori në vete ngërthen kujtime për ngjarje të mëdha historike dhe njerëz që lanë gjurmë të pashlyera.

Profesori e shkencëtari Xhavit Ahmeti, ishte dhe do të mbetet shembull se obligim i çdo shqiptari është që jetën dhe punën e tij t’ia kushtoj vendit të vet dhe të ardhmes. Profesor Ahmeti e forcoi rezistencën kundër masave serbe që kishin për qëllim zhbërjen e arsimit shqip. Ishte faktor në përpjekjet masive për prishjen e projeksioneve serbe për shkatërrimin e shqiptarëve.

Puna dhe kontributi, aftësitë dhe dashuria për atdheun, profesor Xhavit Ahmetin e rendisin në vargun e gjatë të emrave të mëdhenjë shqiptar, i cili kq frymëzuar shumë breza të rinjeh për tu angazhuar në rrugën që nuk kishte alternativë, të çlirimit të atdheut.

Mirënjohës përjetë jetës dhe veprës së profesorit, Xhavit Ahmeti.
Rexha

KOMENTE