Ka vazhduar vaksinimi i punëtorëve të institucioneve publike shëndetësore në Kosovë

Ka vazhduar vaksinimi i punëtorëve të institucioneve publike shëndetësore në Kosovë

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë, përmes vaksinimit kundër COVID-19, synohet të arrihet imunizimi aktiv për të parandaluar COVID-19, të shkaktuar nga virusi SARS-Cov-2,

Që nga fillimi i vaksinimit, në palestrën “1 Tetori” në Prishtinë dhe në shtatë komunat ku është i organizuar Kujdesi Dytësor Shëndetësor, janë vaksinuar mbi 2500 punonjës të institucioneve shëndetësore.

 Ditët në vijim, vaksinimi shtrihet në mesin e punonjësve shëndetësor në Kujdesin Parësor Shëndetësor dhe më pas, edhe tek moshat e shtyra, sipas Planit Shtetëror të Vaksinimit kundër COVID-19, njofotn Ministria e Shëndetësisë. /2LONLINE.com/

KOMENTE