Jeta e të moshuarve në një film, pasqyron realitetin e hidhur

Jeta e të moshuarve në një film, pasqyron realitetin e hidhur

Të moshuarit shpesh ndihen të lënë anash për shkak të moshës, mënyrës së jetës dhe shpesh trajtimit inferior ndaj tyre.

Për këtë është menduar se njerëzit duhet ta mendojnë sjelljen dhe raportin e tyre me të moshuarit e afërm, në shtëpi apo thjesht kalimtarët e rastit në rrugë.

Është e nevojshme t’i bëjmë njerëzit të vetëdijshëm për këtë problem, të tregojnë se edhe të moshuarit ndihen të vetmuar, të braktisur dhe, edhe nëse nuk flasin, kanë nevojë për shoqëri, dashuri, kujdes dhe interes.

Për këtë është krijuar një film i shurtër nga profesionistja e filmave të animuar Laura Steëar, e cila sjell sekuenca të detajuara nga jeta e një të moshuari e që ne ndoshta nuk i kemi vërejtur.

Më poshtë mund ta shihni filmin:

 

KOMENTE