Japonia teston me sukses makinën fluturuese

Japonia teston me sukses makinën fluturuese

Një makinë fluturuese është testuar në Japoni dhe ishte në gjendje të qëndronte pezull në mënyrë të qëndrueshme për rreth një minutë duke përdorur katër helmetat e saj.

Firma Elektronike NEC, zbuloi teknologjinë në një objekt në qytetin Abiko, i vendosur rreth 22 milje larg Tokios. Dy demonstrime të shkurtra u zhvilluan brenda një kafazi gjigand dhe atyre që i vrojtonin iu tha të mbanin helmeta si një masë paraprake.

Qeveria japoneze synon të ketë njerëz që përdorin makina fluturuese deri në vitet 2030 dhe ka mbështetur ndërtimin e një kursi të madh provash në një zonë të shkatërruar nga tsunami i vitit 2011 dhe katastrofat bërthamore në Fukushima.

Japonia dëshiron të bëhet një lider botëror për makinat fluturuese, por mund ta gjejë veten konkurrues me Dubai, i cili gjithashtu po ndjek intentensivisht zhvillimin e teknologjisë në këtë sektor.

KOMENTE