Ja lista e të dënuarve për ngjarjet në Lagjen e Trimave në Kumanovë

Ja lista e të dënuarve për ngjarjet në Lagjen e Trimave në Kumanovë

Shtatë dënime me burg, 13 me nga 40, gjashtë me 20 vjet, një me 18 vjet dhe dy me 14, dy me 13 dhe dy nga 12 vjet dhe katër aktgjykime për lirim, u përcaktoi sot Gjykata Penale të akuzuarve për ngjarjet në Lagjen e Trimave në Kumanovë ku në maj të vitit 2015 gjatë përleshjes së Forcave të Sigurisë dhe një grupi të armatosur, jetën e humbën tetë pjesëtarë të Forcave të Sigurisë së Maqedonisë si dhe dhjetë persona të grupit të armatosur.

Seanca e sotme në Gjykatë kaloi në atmosferë të tensionuar. Para se të lexohen aktgjykimet, të akuzuarit u ngritën prej vendeve të tyre dhe filluan ta këndojnë himnin shqiptar, të brohorasin UÇK UÇK, të dërgojnë kanosje se gjaku i të vrarëve nuk do të mbetet i padënuar, se në Maqedoni nuk do të ketë paqe,

shkrimi i plotë:

Ja lista e të dënuarve me burg të përjetshëm për “Lagjen e Trimave”

Shtatë pjesëtarëve të Grupit të Kumanovës iu shqiptua burg i përjetshëm, të tjerëve gjithsejtë 746 vjet burg, ndërkohë që vetëm katër prej tyre u liruan nga aktakuza.

Andi Krasniqi, burg i përjetshëm
Dem Shehu burg i përjetshëm
Fadil Fejzullahu, burg i përjetshëm
Nasuf Zeqiri, burg i përjetshëm
Valdet Zekaj, burg i përjetshëm
Bek Bajra, burg i përjetshëm
Fejzulla Rushitovski, burg i perjetshëm
Qenan Hiseini 20 vjet
Irfan Lutfiu 14 vjet
Fadil Elshani 20 vjet
Esat Kafegjolli 40 vjet
Adrian Bujari 40 vjet
Shefqet Hallaqi 40 vjet
Lirim Demiri 20 vjet
Hajrush Abdija 20 vjet
Betim Kabashi 40 vjet
Genti Sefaj 40 vjet
Lendrit Rustemaj 20 vjet
Enver Hoxha-Klajn 40
Rufki Dogani 40 vjet
Mirsad Qerimi 20 vjet
Bajram Elshani 40 vjet
Nexhmedin Lika 40 vjet
Lirim Krasniqi 40 vjet
Sevdail Miftari 40 vjet
Fatmir Recica 40 vjet
Arsim Bajrami 13 vjet
Musa Pajaziti 12 vjet
Ragmi Latifi 18 vjet
Seadudin Abdullahu 14 vjet
Elham Arifi 13 vjet
Ebib Alimi 12 vjet
Të liruar janë Ibrahim Murtezani, Besnik Bajrami, Fazli Osmani dhe Besnik Ajdini.

shkrimi i plotë:

Ja lista e të dënuarve me burg të përjetshëm për “Lagjen e Trimave”

KOMENTE