Interesante, shteti dënon myslimanët që nuk agjerojnë!

Interesante, shteti dënon myslimanët që nuk agjerojnë!

Nëse jeni mysliman në Malajzi dhe nuk agjëroni, bëni kujdes.

Në rrethin Segamat të këtij shteti, 32 policë vishen si kuzhinierë e kamerierë për t’i zënë myslimanët që hanë ushqime gjatë muajit të shenjtë Ramazan.

Nëpunësi i maskuar mund t’ua ofrojë racionin ushqimor dhe fotografinë tënde ta dërgojë në sektorin lokal për çështje fetare.

Mjeshtrit më të mirë për përgatitje të çajit e të pastave janë zgjedhur nga radhët e nëpunësve të sektorit për çështje fetare për kryerjen e detyrave që do t’i bëjnë në 185 objekte ku do të përgatitet ushqimi.

Nëse këta policë i zënë myslimanët që nuk agjërojnë, shkelësit do të dënohen me gjobë 329 dollarë ose me 6 muaj burg dhe shpesh, ekziston mundësia, që të dënohen më të dyja.

Grupi për të drejtat e njeriut që përpiqet për mbrojtjen e të drejtave të femrave myslimane në Malajzi. “Motrat e Islamit” e ka gjykuar këtë iniciativë nëpër restorante dhe e ka quajtur atë “akt të turpshëm spiunimi”.

KOMENTE