Insulina efekt të rëndësishëm në tru

Insulina efekt të rëndësishëm në tru

Diabeti është i njohur tashmë si një faktor i pavarur që lidhet me dobësimin e aftësive njohëse dhe rritjen e rrezikut të demencës.

Shkencëtarët në Universitetin e Tel Avivit vërejnë se efekti i rezistencës së insulinës është vërejtur te njerëzit që nuk kanë diagnozë të diabetit.

Rezultatet e hulumtimit të kryer në Izrael lidhen me reduktimin e ndjeshmërisë ndaj insulinës duke përshpejtuar humbjen e kujtesës dhe aftësitë e tjera njohëse te njerëzit e moshuar.

Siç shkruan Journal of Alzheimer’s Disease, rezultatet më të këqija në testet e aftësive njohëse ishin ato me rezistencën më të lartë të insulinës.

Shkencëtarët besojnë se studimi i tyre konfirmon se insulina ka një efekt të rëndësishëm në funksionimin e trurit.

KOMENTE